מה אוכלים בפראג?

הקדמה: אוכל או לא, פראג היא עיר מרגשת לחקור.

פראג היא עיר יפה עם היסטוריה עשירה. היא בירת צ'כיה מאז 1993. העיר מלאה בהרבה דברים לעשות ולחקור, אבל מה כדאי לאכול בפראג?

מאמר זה יעבור על כמה מהמקומות הטובים ביותר לאכול בפראג. נסקור גם כמה טיפים כיצד להתנייד בעיר.

הדבר הראשון שכדאי לדעת על פראג הוא שזה לא קשור רק לאוכל. יש הרבה דברים אחרים לעשות ולראות עבור מבקרים, אז אל תדאג אם האוכל אינו בראש סדר העדיפויות שלך! במאמר זה, נעבור על כמה מהמסעדות הטובות ביותר בפראג וניתן לכם כמה טיפים כיצד להתנייד בעיר היפה הזו.

פראג היא עיר יפהפייה עם הרבה מה להציע. זה ביתם של הפאבים, המסעדות ובתי הקפה הטובים ביותר בעולם. מדריך זה יראה לכם כמה מהמאכלים המקומיים הטובים ביותר בפראג, צ'כיה.

סיור אוכל הוא חוויה של פעם בחיים. תוכלו לנסות סוגים שונים של אוכל מכל העולם תוך למידה על ההיסטוריה והתרבות שלהם. סיורי האוכל מובלים לרוב על ידי מקומיים שמכירים את המנות הללו מבפנים ויכולים לספר לכם עליהן הכל.

הדבר הראשון לאכול בפראג הוא מפרק חזיר (Jitrnice). מדובר במנה מסורתית שקיימת לפחות מאז המאה ה-16, ולכן אין זה פלא שהמנה הזו כל כך פופולרית בקרב המקומיים והמבקרים כאחד.

כיום זה קל

הקדמה: מהו המטבח של פראג?

המטבח של פראג הוא שילוב של השפעות צ'כיות, גרמניות ואוסטריות. מנות אופייניות כוללות ברווז צלוי עם כופתאות, מרק גולאש ושניצל חזיר.

פראג היא עיר בצ'כיה שהושפעה מתרבויות רבות במהלך השנים. זה הביא למטבח מגוון הכולל אוכל צ'כי מסורתי כמו גם מנות בינלאומיות ממדינות אחרות באירופה כמו גרמניה ואוסטריה. המנות הנפוצות ביותר כוללות ברווז צלוי עם כופתאות, מרק גולאש ושניצל חזיר.

המטבח הצ'כי הוא שילוב של המטבחים של המדינות השכנות, עם השפעות מגרמנית, אוסטרית ופולנית. המטבח הצ'כי המסורתי מתמקד בעיקר בבשר ותפוחי אדמה, עם כמה ירקות וכוסאות.

המנה הפופולרית ביותר בפראג היא Svíčková na smetaně (סינטה בקר ברוטב שמנת). מנות נוספות הן: Knedlíky (כופתאות), Guláš (גולאש) או Vepřo knedlo zelo (צלי חזיר עם כופתאות וכרוב כבוש).

מה אסור לאכול בפראג

רצוי להימנע מאכילת ירקות חיים, סלטים ופירות.
למידע נוסף בנושא של מה אוכלים בפראג? ניתן להעיף מבט ב- xn--4dbe6cq.co.il

הדברים הבאים אינם מותרים:

– ירקות חיים, סלטים ופירות;

– בשר של בעלי חיים שלא נשחטו לפי החוק האסלאמי (חלאל);

– בשר חזיר;

– משקאות אלכוהוליים.

צ'כיה היא מדינה עם מטבח עשיר ומגוון. יש מעט דברים שכדאי להימנע מאכילה בפראג, אבל הרשימה של מה לאכול בפראג היא אינסופית.

לצ'כיה יש היסטוריה ארוכה של שליטה של אימפריות ומדינות שונות, מה שהעניק לה גישה להשפעות תרבותיות רבות. השפעות אלו הביאו לכך שהמטבח הצ'כי היה מגוון וטעים מאוד.

במאמר זה נסקור כמה מהמאכלים שחובה לנסות בעת ביקור בפראג, כמו גם כמה מזונות שכדאי להימנע מאכילת בפראג.

3. Rozinky iz bílého vína

Rozinky iz bilého vína הן עוגיות חג מולד צ'כיות מסורתיות העשויות מיין וצימוקים.

מדובר בעוגייה צ'כית מסורתית העשויה מיין וצימוקים. Rozinky iz bilého vína הם מסורת חג המולד בצ'כיה.

Rozinky iz bilého vína – פטל ביין לבן

Rozinky iz bilého vína הוא קינוח צ'כי מסורתי. הוא עשוי מפטל ויין לבן, עם סוכר ומיץ לימון. התערובת מבושלת עד שהיא הופכת סמיכה, ואז מצננים במקרר.

המרכיבים העיקריים הם פטל ויין לבן. מבשלים אותם כדי ליצור תערובת סמיכה שמתקררת במקרר ליצירת ה-Rozinky iz bilého vína. סוכר ומיץ לימון מתווספים לטעם.

4. גולאש בוהמייני

גולאש בוהמי הוא מאכל צ'כי מסורתי שהוא לבבי, ממלא וכל כך טעים. זה אחד הדברים הכי טובים לאכול בפראג!

המילה "גולאש" באה מהמילה ההונגרית gulyás, שפירושה "רועה" או "קאובוי".

בדרך כלל מכינים אותו עם בשר בקר, בצל ותבלינים כמו פפריקה, עלי דפנה וזרעי קימל.

אפשר להכין גם עם כבש או חזיר.

מנה זו מוגשת באופן מסורתי עם כופתאות (נוקדלי) או תפוחי אדמה (ברמבורקי).

גולאש בוהמי הוא מאכל צ'כי מסורתי שמקורו במטבח ימי הביניים. זהו מרק בקר דשן עם ירקות, תבלינים ולחם.

גולאש בוהמי ידוע גם כמרק צ'כי או מרק בקר. אפשר להכין אותו עם בשר בקר או חזיר ויש לו בסיס עגבניות עשיר עם הרבה ירקות כמו תפוחי אדמה, גזר, בצל וסלרי. תחילה משחים את הבשר בשמן ולאחר מכן מבושל ברוטב העגבניות עד שהוא רך.

המנה מוגשת עם כופתאות לחם (המכונה knedliky) שמבושלים בנפרד מהמרק עד שהם עולים לפני השטח לפני הגשתם מעליו.

מה היה לנו עד עכשיו?

קטגוריות נוספות באתר

צור קשר

מעוניין לפרסם אצלנו? מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בתוך זמן קצר

5/5

מאמרים נוספים בתחום

מאמרים אחרונים באתר

טרנדים

מאמרים פופולריים אחרונים

דירות ברמת גן

פוסט זה בבלוג מציע צלילה עמוקה לעולם הדירות ברמת גן, ישראל. הוא בוחן ביסודיות את המאפיינים הייחודיים, היתרונות ופוטנציאל ההשקעה